PREUKUAN DESERT
Starinska poslastica koja se redovno sprema za Božić: Najukusniji kolač sa jabukama, grizom i cimetom (RECEPT)
Kolač sa jabukama, grizom i cimetom je najukusnija starinska poslastica
Lenja pita nam je svima omiljena, ali kombinacija jabuka sa grizom i cimetom još više ostavlja bez teksta.
Ukus kolača je božanstven, a deca i ukućani će biti oduševljeni novom poslasticom.
Idealan za praznike, kao i za nenajavljene goste.
Sastojci:
– 1 šolja (od 3 dl) brašna
– 1 šolja griza
– 1 prašak za pecivo
– 1 vanilin šećer
– 200 g putera (nikako margarina)
– 1 kg oljušćenih jabuka
– po želji, možete dodati i cimet
Priprema recepta:
1. Sve sastojke spojite i lepo pomešajte. Jabuke narendajte i dodajte vanilin šećer, a možete dodati i cimet ako ste ljubitelj.
2. Pripremite okrugli kalup sa štipaljkom, obložite ga pek-papirom, na dno stavite suve sastojke, pa 1/2 količine narendanih jabuka, pa suve sastojke, zatim drugu polovinu narendanih jabuka, i na kraju odozgo suve sastojke. Preko svega toga narendati ceo puter.
3. Kolač peći na 180 stepeni 30-40 minuta.
Prijatno i javite nam kako vam se dopao recept!
Ako nemate ideju šta da spremite kao predjelo za Božić tu je sarma-rolat.
Preukusno jelo koje će se svima dopasti.
Bonus video:
(Espreso/Krstarica/M.S./Kurir Stil/Prenela: N.J)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!